Duijn Opleidingsinstituut
Harpij 5 - 1704 TA Heerhugowaard
Telefoon: 072 571 97 50
Mobiel: 06 515 957 39
info@bedrijfshulpverlening-alkmaar.nl

 
Wij beschikken over accreditatie voor:
- Fysiotherapeuten
- Beroepschauffeur (volgens CBR)

Automatische Externe Defibrillator (AED)

De AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. De AED is het meest effectieve instrument bij hulpverlening in geval van een plotselinge hartstilstand, doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Deze levensbedreigende ritmestoornis kan optreden bij een acuut hartinfarct. Meestal is de hartstilstand het gevolg van een chaotisch samentrekken van de hartspier (kamerfibrilleren).

Nadat de reanimatie is gestart door omstanders wordt de overlevingskans vanaf dit moment bepaald door de tijdsduur totdat een stroomstoot het normale hartritme terugbrengt. Deze stroomstoot defibrilleert het hart van ventrikelfibrilleren naar een normaal hartritme met bloedcirculatie. Elke minuut dat het langer duurt voordat de defibrillator het normale hartritme kan terugbrengen, daalt de overlevingskans met 10%!

Om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van de ambulance-aanrijdtijd heeft de medische wetenschap een Automatische Externe Defibrillator ontwikkeld voor leken. Indien binnen 5 minuten een omstander via de AED de eerste stroomstoot toedient stijgt de overlevingskans tot 70%.

Duijn Opleidingsinstituut biedt u verschillende typen AED apparaten aan tegen scherpe prijzen.

Duijn Opleidingsinstituut heeft gecertificeerde AED trainers en bieden de AED training aan in een 4 uur durende cursus volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Europese Reanimatie Raad(ERC).

Opname in het Course Management System (database ERC).

Deelnemers worden indien gewenst gecertificeerd door de NRR en ERC.

Voor vragen staan wij u graag te woord.

Nederlandse ReanimatieraadHet Oranje KruisNIKTANederlandse Vereninging Bedrijfshulpverlening