Duijn Opleidingsinstituut
Harpij 5 - 1704 TA Heerhugowaard
Telefoon: 072 571 97 50
Mobiel: 06 515 957 39
info@bedrijfshulpverlening-alkmaar.nl

 
Wij beschikken over accreditatie voor:
- Fysiotherapeuten
- Beroepschauffeur (volgens CBR)

Spoedeisende Hulp

Een cursus spoedeisende hulp op maat. Afhankelijk van uw bedrijf of organisatie kunt u opgeleid worden om spoedeisend hulp te bieden.

Kennis hebben van de belangen van de vitale organen. Het kunnen beoordelen wat van levensbelang is. Juiste alarmering naar de professionele hulpverlening. Handelingen bij onwel wording en ademhalingsproblemen en luchtweg obstructie. Hoe om te gaan met drenkelingen en onderkoeling. Herkennen van een insult en verschillende andere acute ziekte verschijnselen. De eerste hulphandelingen welke geboden kunnen worden. Wat te doen bij vergiftigingen. Uitleg over ontsmetting en wondbehandeling. Doornemen wat voor verbandmiddelen er zijn en hoe te gebruiken. Wat de eerste hulpverlener kan doen en wat naar een arts voor behandeling moet. Oefenen met verbinden van snij, steek, val en schaafverwonding. Oefenen met slachtoffer in stabiele zijligging, draaien van buik naar rugligging. Verplaatsen van een slachtoffer (Rautec). De totale cursus duur is 4 tot 8 uur afhankelijk van het bedrijf of instelling.

De cursus wordt afgesloten met een huiscertificaat of een erkend Oranje Kruis certificaat. Alle certificaten zijn een jaar geldig. Elk jaar wordt er een mogelijkheid geboden om de vaardigheden op te frissen en de geldigheid te behouden.

Voor vragen staan wij u graag te woord.

Nederlandse ReanimatieraadHet Oranje KruisNIKTANederlandse Vereninging Bedrijfshulpverlening